Penderitaan rawatan Chemotherapy (Kolon Kanser)

file000308427789

Dr. Schulze berkata “All Disease Begins in The Colon

Salah satu rakan saya pergi ke Singapura untuk menjalankan pendedahan untuk mengeluarkan colon kanser/tumor dia yang stage ketiga. Pendedahan itu kosnya kira-kira RM70,000. Selepas itu, dia kena beberapa chemotherapy session selama beberapa bulan. Dia berkongsi hatinya kepada kita bahawa kesan sampingan selepas chemotherapy session itu  ialah penderitaan yang menyeksakan.

Selepas itu chemo suntikan, lengannya kebas. Selepas itu, penglihatan kabur selama 15 saat. Selera makan pula langsung tak ada selama dua minggu. Badan sangat lemah sebab sel mati lebih cepat daripada sel tumbuh.

 


Jadi, sentiasa menjaya kesihatan anda dengan gaya hidup yang sihat, contohnya berhenti merokokalkohol minum kurang, jaga makanan, bersenam selalu, minum air bersih, permikiran positif.

Sebab apabila kita sakit tenat, bukan hanya kita memerlukan wang yang banyak untuk merawatnya, ada banyak perderitaan semasa atau selepas rawatan juga untuk dilalui. Kita mungkin juga membebani ahli keluarga kita dan membuat mereka risau.

Some research papers on Lingzhi (Ganoderma) towards colon cancer.

Prevention is better than cure – Stay healthy and stay happy 🙂


Related Link: